Piac

2024.04.14. 18:32

Megannyi érdeklődőt vonzott a balassagyarmati Palóc Placc (fotók)

A szinte már nyárias időben rengeteg érdeklődőt vonzott vasárnap délelőtt a helyi termékek vására, a balassagyarmati Palóc Placc.

Lukács Zsófia

Az érdeklődőket nem csak helyi termelők, de kézművesek is várták portékáikkal

Forrás: Nool

Fotó: Ember-Lukács Zsófia

A tavaszi piacozáson a Palóc ligetben az éledező természet kincseit fedezhettük fel. Az árusok  bio- és vegyszermentes csírákat és mikrozöldeket, süteményeket, tökmagos és chilis készítményeket, mézet, kecske- és tehénsajtot, tyúk- és fürjtojást, házi tésztát, savanyúságot, homoktövises készítményeket, ivóleveket, szörpöket, lekvárokat is kínáltak.

A megszokott módon olyan kézműves termékek is színesítették a kínálatot, mint a szójaviasz gyertya, ásványékszerek, szövött szőnyegek, kézműves játékok, kiegészítők. A gyermekeket arcfestés, csillámtetoválás és kézműves foglalkozás is várta a palóc múzeum jóvoltából. A piacos ebéd is frissen készült: toros káposzta, lángos és kürtőskalács illata töltötte meg a ligetet. A kellemes hangulathoz pedig Kecskeméthy Lilla is hozzájárult dalaival. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában