Fejlesztés

2024.04.30. 12:29

Komoly útfelújítások zajlottak Tereskén

Komoly útfelújítások zajlottak a közelmúltban Tereskén, benne a településen átvezető szakasszal és több mellékutca korszerűsítésével.

Hegedűs Henrik

Vincze-Meló Martina, a nyugat-nógrádi település polgármestere elárulta, a helyi lakosság már nagyon régen várt a felújításokra

Forrás: Nool

Fotó: Vendel Lajos

Vincze-Meló Martina, a nyugat-nógrádi település polgármestere portálunk megkeresésére elárulta, a helyi lakosság már nagyon régen várt arra, hogy a szomszédos Szátoktól a 22-es főút csatlakozásáig vezető aszfaltcsík a falun átvezető burkolatát végre korszerűsítsék. Az állapota ugyanis igen siralmas volt, ráadásul viszonylag komoly átmenőforgalom haladt át rajta, óránként közlekedő buszjáratokkal. 

Az elmúlt év második felében teljesült aztán a kívánságuk, a Magyar Közút Zrt. szakemberei a mintegy 2,5 kilométer hosszú felületen elvégezték a szükséges munkálatokat, így most már zökkenőmentesen gurulhatnak a gépjárművek, és a lakosság is teljesen elégedett az új körülményekkel. A polgármester hozzátette, ezzel párhuzamosan az út környezetét is megtisztították, kivágták az elkorhadt fákat és összesen kétszázötven csemetét ültettek a partoldalak mentén.

Mellékutcákban is zajlott munka

Vincze-Meló Martina megemlítette még, hogy több mellékutcában is felújítások voltak, három helyen összesen öt forgalomcsillapító szigetet is lefektettek, mondván annyira nem tartották be a sofőrök a sebességkorlátozásokat, hogy még gyalogosan is visszapillantó tükörrel kellett közlekedni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában