Ünnep

2024.03.30. 12:55

Húsvétkor is óvatosságra inti a katasztrófavédelem a nógrádi lakosokat

A több napos ünnep során is figyelni kell értékeinkre és testi épségünkre. Érdemes megfogadni a katasztrófavédelem néhány hasznos tanácsát.

Nagy Orsolya

Tavaly összesen 14 alkalommal vonultak a nógrádi tűzoltók a húsvéti ünnepek alatt

Forrás: Facebook/Nógrád VMKI

Mint arról az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a Facebook-oldalán beszámolt: a tűzoltók húsvétkor locsoltak már lányokat, asszonyokat, kigyulladt házat, bármit, ami a szabadban égett, de szorgos kertészek keze alatt összegyűjtött szemétkupacot is. Hozzátették: kerestek már sérültet, káresetet, de hímes tojást is.

Tavaly húsvétkor országszerte 450 alkalommal vonultak a lánglovagok, így arra kérnek mindenkit, idén ne gyújtsák meg a gazt, ne vezessenek bepálinkázva és ne égessék le a sütőolajat, a konyharuhát, de magukat sem!

Kapás Márton, a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője portálunknak elmondta, hogy 2023-ban összesen 14 alkalommal vonultak a nógrádi tűzoltók a húsvéti ünnepek során. A szóvivő elárulta továbbá, hogy tavaly szerencsére nem történtek komolyabb balesetek és nagyobb kárral járó tűzesetek sem. Ennek ellenére arra kér mindenkit, hogy figyeljenek oda magukra, környezetükre és embertársaikra is az ünnepek alatt!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában