Pályaválasztás

2023.11.14. 15:20

Középpontban a pályaválasztás: a tarjáni intézmény az általános iskolákban is bemutatja képzéseit

Szakmakínálatába nyújt betekintést a Nógrád Vármegyei Szakképzési Centrum Borbély Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium több általános iskolában is. A pályaválasztási rendezvények sorát a Salgótarjáni Általános Iskola Beszterce-lakótelepi Tagiskolájában nyitották meg a napokban, majd Bátonyterenyén és Kazáron folytatják. A bemutatókon a nyolcadikos diákok interaktív foglalkozásokkal is közelebb kerülhetnek a szakképző intézményhez.

Veres Edina

Borbély Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

Forrás: Google Maps

Több kelet-nógrádi általános iskolában is bemutatja képzési palettájának sokszínűségét a Nógrád Vármegyei Szakképzési Centrum (NVSzC) Borbély Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium.

A portálunkhoz eljuttatott tájékoztatásban Fekete Zsoltné, a salgótarjáni szakképző intézmény igazgatója kifejtette, hogy a november mindig is kitüntetett jelentőségű a pályaválasztás előtt álló diákok és szüleik életében.

– Az NVSzC Borbély Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium képzési kínálatát, s magát az iskolánkat ilyenkor igyekszünk minél közelebb vinni a leendő diákjainkhoz – közölte az intézményvezető a közleményben, amelyből az is kiderült: a napokban örömmel mutatkoztak be a Beszterce-lakótelepi általános iskolában. Ott az érdeklődő diákoknak a szépészet, az építőipar, az elektronika és elektrotechnika ágazatok világába nyújtottak betekintést.

A bemutatók sorát november 15-én, szerdán Bátonyterenyén, a Kossuth Lajos Általános Iskolában, valamint a kazári Aba Sámuel Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában folytatják. Ezt követően november 22-én, szintén szerdán a somoskőújfalui Dr. Krepuska Géza Általános Iskolában tartanak majd foglalkozásokat a borbélyosok.

A látványos bemutatókon túl azokat a képzéseket, amelyeket nem lehet az iskolából külső helyszínre vinni, a salgótarjáni szakképző intézményben nyílt napon tárják az érdeklődő szülők és a pályaválasztás előtt álló általános iskolás tanulók elé november 20-án, hétfőn. A tájékoztatásban Fekete Zsoltné felhívta arra is a figyelmet, hogy akik szeretnék szemrevételezni a Borbélyt és az ott folyó képzéseket, még jelentkezhetnek az eseményre, akár személyesen a szakképző intézményben, akár az iskola telefonszámát tárcsázva.

Annak érdekében, hogy a jövő nemzedékének a tagjai közül minél többeknek kínálhassanak olyan lehetőséget, amelyekkel helytállhatnak a fiatalok a munkaerőpiacon, a meghirdetett pályaválasztási szülői értekezleteken is képviselteti magát a salgótarjáni intézmény a következő napokban, hetekben.

Így például a bátonyterenyei Bartók Béla Általános Iskolában, a Salgótarjáni Általános Iskola Kodály Zoltán Tagiskolában, a karancslapujtői Mocsáry Antal Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában, valamint a tari Kodály Zoltán Általános Iskolában is jelen lesznek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában