Konferencia

2023.11.22. 19:59

A kreatív megoldások kerültek előtérbe a nógrádi közművelődési szakmai napon

Nógrád vármegye közművelődési szakemberei szakmai napon vettek részt a Nemzeti Művelődési Intézet Nógrád Vármegyei Igazgatósága és a Mikszáth Kálmán Művelődési Központ szervezésében szerdán Balassagyarmaton. A találkozón olyan témákról esett szó többek között, mint a kreativitás, a rendezvények tűzvédelme, a jogdíjak és a kommunikáció.

Lukács Zsófia

A találkozón olyan témákról esett szó többek között, mint a kreativitás, a rendezvények tűzvédelme, a jogdíjak és a kommunikáció

Forrás: Nool.hu

Fotó: Lukács Zsófia

– Egy közös cél érdekében tölthetünk ma el egy szakmai napot. Az elmúlt időszakban rengeteg emberrel ismerkedhettem meg, sok barátra leltem közületek is, akik támogattak, erősítettek a szervezésben és segítették a művelődési központ munkáját is. Ezért is tartom fontosnak, hogy ma együtt tudunk ezen tovább dolgozni és egymást tudjuk segíteni – fogalmazott Golyán Krisztina, a Mikszáth Kálmán Művelődési Központ igazgatója.

Kiemelte, hogy a szakmai előadások mellett a legnagyobb érték ezen a napon a kötelék lesz, amit még szorosabbra fűzhetnek.

Máté Lászlóné, a Nemzeti Művelődési Intézet Nógrád Vármegyei Igazgatóságának igazgatója a szakemberek hálózatának erejét emelte ki. – Tíz éve húsz kolléga dolgozott a megyében, évről évre többen vagyunk és egyre többen szakmai végzettséggel is rendelkezünk. Akik egyedül vannak egy településen, ők is egyre erősebbek ebben, hiszen a hálózatunk ereje biztonságot ad számukra – mondta el Máté Lászlóné, aki arra biztatta a művelődésszervezőket, hogy keressék egymást a környező településeken, vagy a városi intézményekben dolgozókat, hiszen nagyon sokat tanulhatnak egymástól.

Az üdvözlő szavakat szakmai előadások követték. Elsőként Golyán Krisztina a Kreatív megoldások, jógyakorlatok a közművelődésben - A kulturális élet jelene Balassagyarmaton címmel tartotta meg prezentációját. Majd Galanics Petra tűzoltó főhadnagy a rendezvények tűzvédelméről beszélt. Kertész Csaba Zoltán, az Artisjus képviseletében a jogdíjakról tájékoztatta a megjelenteket. Ezt követően Antal Dorina módszertani referens a kommunikáció fontosságára hívta fel a figyelmet. A szakkörszervezésről Fürth Vera módszertani referens beszélt, akit Vartik Melinda, a Lamenda Alapítvány elnökének előadása követett az adománygyűjtésekről. Az idei pályázatok tapasztalatait Erdélyi Erzsébet, a Nemzeti Művelődési Intézet  Szakfelügyeleti és Minőségfejlesztési vezetője osztotta meg a hallgatósággal.

A szakmai nap szakköri workshopokkal és bemutatókkal zárult a Mikszáth Kálmán Művelődési Központban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában