Izraeli háború

2023.10.12. 20:28

Aggódik a rokonaiért a Nógrádban élő libanoni orvos

Már ötven éve magyar betegeket gyógyít, de nem szakadt el a gyökereitől az a Nógrád vármegyében élő, közel-keleti származású orvos, aki most meglehetősen nagy aggodalommal figyeli az izraeli háború történéseit. „Ez mindkét oldalon tragédia” – mondta portálunk megkeresésére.

Lukács Zsófia

Sebesültet visznek a romok között palesztin férfiak egy izraeli légitámadás után a Gázai övezetben

Forrás: Nool.hu

Fotó: Hatem Ali/MTI

– Aggódom az ott maradt rokonaimért, folyamatos veszélynek vannak kitéve. Libanonban is kiszámíthatatlan a helyzet – nyilatkozta portálunknak az izraeli háborúról az a közel-keleti származású, ma már Nógrádban élő orvos, aki immár 50 éve gyógyítja a betegeket Magyaroroszágon.

Továbbra is rendkívül aggasztó a helyzet a Közel-Keleten, az Izraelben és környékén zajló fegyveres konfliktus során ártatlanok százai veszítik életüket nap mint nap.

– Amikor engem kérdeznek a háborúról, sajnos személyes élményekről is be tudok számolni. Volt, hogy a családi látogatásról hosszú kerülőutakon, Szírián keresztül tudtunk csak visszaindulni Magyarországra a gyermekemmel, miközben bombák csapódtak be mellettünk. Nagyon együtt érzek most az ártatlan civilekkel – mondta érdeklődésünkre az orvos, aki érthető módon nem szeretne névvel szerepelni cikkünkben.

Áldozatokat keresnek a romok között palesztin férfiak egy izraeli légitámadás után a Gázai övezetben, Sati menekülttáborban
Fotó: Haiszam Imad/MTI / Forrás: Nool.hu

Mint fogalmazott, amikor ismerősei megkérdezik, hogy mit gondol a konfliktusról, akkor mindig Trianont említi példának. Hozzátette ugyanakkor: a Közel-Keleten soha nem fognak úgy megbékélni a felek, mint itt, Magyarországon.

– Mindkét oldalon ártatlan emberek veszítik életüket, borzasztó körülmények között, értelmetlen harcokban, de nem csak most, hanem már ezer éve – hangsúlyozta az orvos, akinek jelenleg is tartózkodnak Libanonban rokonai. Félti őket, de úgy tudja, hogy biztonságban vannak.

– Ott is teljesen kiszámíthatatlan a helyzet, egyik napról a másikra válik háborús övezetté az ország. Figyelemmel követem az eseményeket. Mindkét félnek jobb volna a megbékélés, hiszen ez tragédia mindkét oldalon – osztotta meg véleményét. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában