Közlekedés

2023.09.05. 06:56

Aprónak találják a betűket egyes buszmegállókban a nógrádi utasok

Túl kicsik a menetrendi tájékoztatást adó betűk és számok az egyes vidéki autóbusz-megállókban – érkezett a lakossági észrevétel szerkesztőségünkhöz. A volán társaság azonban nem tud változtatni a formán, mert egységes a rendszer.

Hegedűs Henrik

Az Őrhalomban élő Balla Istvánné kereste meg nemrégiben szerkesztőségünket, hogy a helyközi autóbusz-megállókban kifüggesztett menetrendi tájékoztató táblákon túl kicsik a betűk és számok, alig lehet elolvasni azokat. 

– Sokszor előfordult velem és az ismerőseimmel is, hogy hosszú percekig kotorásztunk a táskában, míg megtaláltuk a szemüveget, de még így sem tudtuk rendesen elolvasni, mikor is indul az általunk keresett járat – panaszkodott az asszony.  – Holott akad még szabad felület a papírlapon, nyugodtan lehetne nagyobb méretű a tájékoztatás. Fogalmam sincs mi úton-módon lehetne ezt megoldani, de nagyon örülnék, ha jobban láthatnám az ismertetőt, különösen a hétvégeken közlekedő buszoknál. Elég sokat utazom, bevásárláshoz, unokákat látogatóban, és fejben nem lehet mindent megjegyezni.

A témában megkerestük a Volánbusz Zrt. Kommunikációs Igazgatóságát, ahonnan azt a választ kaptuk, hogy az autóbusz-megállókban elhelyezett indulási jegyzékek szövegének betűmérete egységes, hiszen a megformázott rendszer nem külön-külön, az egyes fel- és leszállási helyekre vonatkozik, hanem csoportosan kialakított, ezért a szétválasztott szerkesztésre nincs lehetőség. Egyes megállókban, ahol kevesebb az indulási időpont, maradhat szabad felület, de a formátum meghatározásakor figyelembe kellett venni, hogy a bővebb tájékoztatást igénylő pontokon is el kell férniük az adatoknak, méghozzá minden utas számára jól olvasható módon. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában