Jegyzet

2023.07.28. 11:20

Gyerekmentes esküvő

Nemcsak a nászajándék, vagy a "mit vegyek fel" kérdése lehet aggasztó, ha hivatalosak vagyunk egy esküvőre. Mi van akkor, ha a házasodó pár nem akarja, ha csemeténkkel együtt érkezzünk életük egyik legfontosabb napjára? Lászlók Judit újságíró kollégánk gondolatai a témában.

Lászlók Judit

A nyári időszakban nemcsak a nyaralás van a középpontban, hanem az esküvői szezon is virágzik. A vendégeknek azonban nem csupán amiatt kell törniük a fejüket, hogy mennyi pénzt adjanak nászajándékba, hanem azon is, hogy gyerekkel vagy anélkül vegyenek-e részt az eseményen. Ugyanis egyre több pár dönt úgy, hogy csak felnőttekből álló vendégsereggel szeretnének együtt ünnepelni. Teszik mindezt annak ellenére, hogy a nehéz döntésnek legtöbbször vita és csúnya sértődés lesz a vége. 

Egyrészt megértem a döntést, hiszen az a vendég, aki magával viszi a gyermekét, kevésbé tud az ünneplésre koncentrálni. Ráadásul a rohangáló csemete vagy éppen a síró csecsemő egy ilyen ünnepségen igazán zavaró tud lenni. Azonban azt sem szabad elfelejteni, hogy nem minden szülő tudja másra bízni a gyermek felügyeletét a nagy napon. Így a párnak is meg kell értenie, ha valaki emiatt nem tud vagy akar részt venni a ceremónián. 

Őszintén szólva szerintem semmi baj nincs a gyermekes esküvőkkel, ugyanis eddig egy olyanban sem voltam még, ahol gondot okoztak volna. Talán jó megoldás lenne a párok számára, ha a vendéglista kialakításakor felmérnék, hogy hány csemete venne részt az eseményen. Több gyermek esetén pedig akár fel is fogadhatnának egy néhány fős személyzetet, akik szórakoztatják őket, illetve gondoskodnak róluk. Nyilván ez plusz költséget jelent, de talán ettől sokkal fontosabb, hogy az ember életének nagy napját ne árnyékolják be a felesleges viták és sértődések. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában