Szemléltető oktatás

2023.02.15. 20:06

Füstölt, robbant és égett a kémiaóra tananyaga Dorogházán

Robbanás rázta meg ma a dorogházai Móra Ferenc iskola egyik tantermét, amit tűz és füst is kísért.

G. E.

Nem kell azonban megijedni, egy különleges tanóra keretében ismerkedtek ugyanis a felső tagozatos diákok a kémiai reakciókkal és a fizikai törvényszerűségekkel. 

Izgalmas és nem mindennapi tanórán vehettek részt a dorogházai általános iskola felsős tanulói szerda délelőtt. Dr. Murányi Zoltán főiskolai tanár, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem oktatója tartott egy feledhetetlen bemutatót, amelynek szervezésében a Szabó Szabolcs emlékére létrehozott alapítvány is közreműködött. A szervezet célja, hogy a gyerekek körében népszerűsítse a természettudományos tárgyakat, felkeltse azok iránt az érdeklődésüket. 

– Iskolánk jó kapcsolatot ápol az egri egyetemmel, már korábban is volt hasonló program intézményünkben. A diákok nagyon élvezték az előadást, amelyen kísérleteken és gyakorlati bemutatón keresztül ismerhették meg a fizikai és kémiai folyamatokat és törvényszerűségeket – tájékoztatott Balázs Beáta tagintézményvezető. – Tanulóink nagyon élvezték az órát, lélegzetvisszafojtva figyelték a kísérleteket, amik során volt durranás, égés és füst is. Gyakorlatilag olyan volt az óra, mint a varázslat, csak ebben az esetben volt magyarázat a történésekre. 

A tagintézményvezető arra is kitért, hogy a jövőben is lesz hasonlóan izgalmas programban részük a mórás diákoknak. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában