Ő lehet az év áttörése

2019.01.03. 19:52

Nincs megállás a karancslapujtői DJ számára: az Év áttörése díjra is jelölték

Földi Dániel, azaz Danny Ground megyénk egyik legismertebb lemezlovasa. Tehetségét a szakma is elismeri, ugyanis a 2018-as Év DJ-je szavazáson az év áttörése kategóriában jelölték. Dániellel többek között a jelölésről és a jövőbeli terveiről is beszélgettünk.

Papp Bianka

Földi Dániel az idei évet is munkával kezdte, most Salgótarjánban. Kedvenc közönsége a karancslapujtői

Forrás: NMH

Fotó: Hegedűs Márk

– DJ és producer is vagy, hogyan kell ezt elképzelni?

– Igazából egész egyszerűen. Amikor van időm, a gép előtt ülök és írom a zenéket mint producer, DJ-ként pedig a pult mögött állok és lejátszom őket!

– Miért választottad ezt a pályát?

– Már gyerekkorom óta a zene a mindenem. Felnőttem és elkezdtem szórakozni járni, de nem buliztam a többiekkel. Valamiért mindig külön álltam és figyeltem, hogy mit csinál a DJ és hogyan kommunikál a közönségével. Nagyon megtetszett, hogy ő van a „reflektorfényben”, ő felel mindenki hangulatáért, ezért végül úgy döntöttem, hogy én is DJ leszek.

Földi Dániel az idei évet is munkával kezdte, most Salgótarjánban. Kedvenc közönsége a karancslapujtői
Fotó: Hegedűs Márk / NMH

– Salgótarjánban, Karancslapujtőn és Kazincbarcikán is rezidens DJ vagy. Mit gondolsz, hol a legjobb a közönség?

– Egyértelmű, hogy Karancslapujtőn! Lehet, hogy azért érzem így, mert itt élek és itt nőttem fel, így tudom, hogy mi kell az „itthoni” partiarcoknak. Bármikor játszom itthon, mindig feltöltődöm energiával, hiszen máshol nem kapok annyi szeretetet, mint a karancslapujtői közönségtől.

– A 2018-as Év DJ-je szavazás év áttörése kategóriájában a jelöltek között vagy. Mit szóltál, amikor megtudtad?

– Nagyon örültem neki. Számomra hatalmas elismerés, hogy a szakma azt gondolja, esélyes vagyok erre a díjra. Amikor ilyen nagyszerű dolgok történnek velem, mindig azt mondom, hogy ezért éri meg ezzel foglalkozni.

– Az egyik, hazánkban jól ismert valóságshow imázsfilmjében is felbukkantál. Mesélnél róla?

– Erről azt érdemes tudni, hogy Magyarország egyik legismertebb műsoráról van szó, amelyben két műsorvezető és egy táncos csapat mellett én is szerepet kaptam, mint lemezlovas, hogy színesítsem a műsort. Egyet elárulhatok: Óriási lesz!

– Hogyan ünnepelted a szilvesztert?

– Amióta a szórakoztatóiparban dolgozom, a DJ-pult mögött töltöm a szilvesztert. Én úgy ünnepelek, hogy jó kedvet csinálok másoknak. Ez idén sem volt másképp, Salgótarjánban kezdtük meg a 2019-es évet.

– Mik a terveid a jövőre nézve?

– Rengeteg tervem van. Az egyik megvalósításába már bele is kezdtem: teljesen más stílusban, új névvel is zenélni kezdek. „Daniel Creak” stílusa a Tech House és a Techno. Teljesen új személyiséggel, új célközönséget próbálok meg elérni. Vadonatúj számokkal és rengeteg fellépéssel készülök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában