Nool.hu podcast

2024.05.22. 13:58

Kékfény: mozgalmas napokon vannak túl a nógrádi tűzoltók és rendőrök (podcast)

Több mint ötven alkalommal vonultak az elmúlt héten szűkebb hazánk tűzoltói, de a rendőrök is mozgalmas napokon vannak túl.

Nagy Orsolya

Kapás Mártonnal beszélgettünk

Forrás: Nool.hu

Fotó: Hüvösi Csaba

Kapás Márton, a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta, hogy a lánglovagok összesen 12 tűzesethez siettek a napokban, amelyek során volt, hogy összehordott szemét égett, de személyautó is lángolt, sőt egy faház is lángokban állt. Hozzátette: közúti balesetből sem volt hiány a napokban, hiszen összesen kilenc balesethez vonultak a nógrádi tűzoltók.

A szóvivő arra is kitért, a viharos szél is adott munkát a lánglovagoknak, de második világháborús robbanószer miatt is riasztották őket, sőt még szén-monoxiddal kapcsolatos esetnél is intézkedtek. Emellett pedig bajba jutott túrázót mentettek meg a tűzoltók. Kapás Márton azt is elárulta, hogy május 26-án, vasárnap ismét kinyílnak szűkebb hazánkban a tűzoltólaktanyák szertárkapui, hogy gyereknap alkalmából feledhetetlen élményt nyújtsanak kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Kékfény: A rendőröknek is bőven akadt teendőjük

Buda Gábor, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője kifejtette: május 25-én, szombaton 9 órakor rendezik meg a Közlekedik a család vetélkedő Nógrád Vármegyei döntőjét, amelynek a salgótarjáni Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont ad otthont, a Gyurtyánosban lévő telephelyen. Ezen kívül június 5-én szervezik meg a „Kiber est, hogy a neten el ne ess” elnevezésű programot, amely során a salgótarjáni a Civil és Ifjúsági Házba várják az érdeklődőket.

A szóvivő azt is elárulta, hogy a közelmúltban elfogták a rendőrök azt a bátonyterenyei férfit, aki egy 68 éves, nehezen mozgó, beteg ismerősét többször is kirabolta. Buda Gábor ezen túlmenően felhívta a figyelmet arra, hogy a különféle időjárási frontoknak milyen hatásai vannak a gépjárművezetőkre, de az ittas vezetés veszélyeit is kiemelte.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában