Bűncselekmény

2024.05.09. 13:55

Három nap alatt három autót tört fel a salgótarjáni tolvaj

Egy helybeli férfi Salgótarján különböző részein három nap leforgása alatt három gépkocsit tört fel a közelmúltban.

Nagy Orsolya

Mindössze három nap elég volt a nyomozóknak is az ügy felderítésére és az elkövető elfogására

Forrás: Police.hu

Mint arról a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság beszámolt: mindössze három nap elég volt a nyomozóknak is az igazság kiderítésére és az elkövető elfogására.

A férfi bűnös ténykedését május elején kezdte el Zagyvapálfalván. Egy társasház mellett parkoló autó ablakát törte be, majd az utastérből kivette a rádióhoz tartozó transzmittert. Ez még nem volt elég a tolvajnak, így az akkumulátort is kitépte, és magával vitte. Az elkövető nem sokkal később még ugyanebben a városrészben egy másik gépjármű ablakát is betörte, és abból is az autómagnót és az akkumulátort lopta el

 – közölte a rendőrség. Hozzátette: a tolvaj a következő éjszaka sem pihent, akkor a városközpontban rongálta meg az egyik autó ablakát, majd az utastérből fűkaszát, fémvázas ütvefúrót, valamint fúrógépet vitt el a hozzátartozó akkumulátorokkal és a töltővel együtt.

A rendőrség arra is kitért: a nyomozás során megállapították, hogy az elkövető nem csupán gépkocsikra specializálódott, korábban ugyanis egy családi házba is betört, ahonnan több százezer forint értékben vitt el radiátorokat, gáztűzhelyeket, valamint vasból készült asztalt és padot, kerítést, illetve egyéb értékeket. A tettes a lopott tárgyak egy részét eladta, az abból szerzett pénzt pedig a megélhetésére költötte.

Mint kiderült: a salgótarjáni nyomozók rövid időn belül azonosították a lopással gyanúsítható férfit, akit végül a napokban elfogtak, majd előállítottak. A gyanúsított kihallgatása során beismerte tettét. A lakásán és más helyszíneken megtartott kutatás során a nyomozók több, a gépjárművek feltöréséből származó tárgyat találtak meg és foglaltak le.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában