Nool.hu podcast

2024.04.17. 06:47

Kékfény: bőven akadt dolguk a nógrádi rendőröknek és a tűzoltóknak (podcast)

Több bűncselekménynél is intézkedtek szűkebb hazánk rendőrei a múlt héten, míg a lánglovagoknak szabadtéri tüzek adtak feladatot. Kékfény rovatunkban összefoglaltuk az elmúlt napok legfontosabb történéseit.

Nagy Orsolya

Király-Kollár Ramóna, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense arról számolt be, hogy a salgótarjáni rendőrök eljárást indítottak egy férfi ellen, aki a vármegyeszékhelyen rabolt ki egy időskorú nőt, és elfogtak egy Karancskesziben élő hölgyet is, aki pedig új pszichoaktív anyaggal kereskedett.

A sajtóreferens arra is kitért, hogy a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság, az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala munkatársai és az Ipoly Erdő Zrt. erdészei 250 darab növényt – köztük fagyalt, gyöngyvesszőt, gyöngyvirágcserjét és nyáriorgona cserjét – ültettek el a közelmúltban a balassagyarmati Ipolyparti Fészek Gyermekotthon környékén.

Király-Kollár Ramóna kiemelte: a rendőrség prevenciós szakemberei mindent megtesznek annak érdekében, hogy minél kevesebben váljanak áldozattá Nógrád vármegyében. Hozzátette: éppen ezért több rendezvényhez is csatlakoztak az elmúlt héten, amelyeken prevenciós tájékoztatást nyújtottak a lakosoknak.

A tűzoltók sem unatkoztak: 38 káresethez riasztották őket

Kapás Márton, a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta, hogy több közúti balesethez is siettek a tűzoltók a napokban. Emellett balesetet szenvedett siklóernyőshöz és bajba jutott állathoz is vonultak. A szóvivő kifejtette továbbá: több tűzesetnél is be kellett avatkozniuk a lánglovagoknak.

Mint megtudtuk: volt, hogy szemét kapott lángra, vagy autó égett, de egy családi házban is történt robbanás. Emellett szabadtéri tüzekből sem volt hiány a múlt héten, amelyekkel kapcsolatban Kapás Márton felhívta a figyelmet a megelőzés fontosságára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában