Nool.hu podcast

2024.05.18. 11:30

Városfejlesztés helyett a Mikulásra várnak Salgótarjánban

A saját tehetetlenségünkön is nagyon sok múlik, hiszen azok a városok, amelyek az utóbbi évtizedekben fel tudták magukra hívni a figyelmet, s amelyek így felértékelődtek, ott sem tört fel olaj, nem nyíltak aranybányák és nem feltétlen települtek oda nagy multinacionális cégek.

Brunda Gusztáv

Fotó: Beküldött

Viszont mindegyikben közös, hogy a városukat közösségként építik az ott élők – mondja az urbanisztikai szakember. Brunda Gusztávnak Salgótarjánban két élet is megadatott: az egyik közművelődési, a másik gazdasági szakemberként. Acélgyári szerszámkészítőként kezdte a munkát, majd érettségi, sikeres felvételi, s egyik diplomáját a másik követte. Vezette a megyei közművelődési központot és a vállalkozásfejlesztési alapítványt, majd olyan városfejlesztési programokba kapcsolódott be, amelyek eredményeként a Magyar Tudományos Akadémiának is dolgozhatott gazdasági területen.

Véleménye szerint Salgótarjánban Mikulás-várás van, s nincs városfejlesztés, csak legfeljebb városüzemeltetés. Hagytuk megszűnni a főiskolát, s szétszakadni a város szövetét. Többek közt ezekről kérdezte az urbanisztikai szakembert a szerkesztő-riporter, Tarnóczi László.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!