Krimi

2024.05.02. 13:00

Borzalom: a vécében próbálta lehúzni eltitkolt újszülöttjét egy 15 éves diáklány

Iskolája kollégiumában lakott, de a környezete nem vette észre az állapotát.

MW

A kép illusztráció!

Forrás: Shutterstock

A Baranya Vármegyei Főügyészség 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat egy 15 éves fiatal lánnyal szemben, aki megölte újszülött gyermekét.

A vádiratban leírtak szerint a fiatal lány korábbi párkapcsolatából lett terhes. Erről tudomása volt, de a terhességet eltitkolta a körülötte élők elől.  

Vécébe szülte

A lány egy pécsi középiskola tanulója volt, az iskola kollégiumában lakott. 2024. január végén az esti órákban lefeküdt a kollégiumi szobájában, de az erős görcsök miatt nem tudott elaludni.  Éjjel többször kiment a vécére, azonban a görcsei nem szűntek meg. 

Az este folyamán a lány erősen vérezni kezdett, majd a hajnali órákban ismét a mosdóba ment, ahol a vécécsészébe szülte koraszülött gyermekét. 

Ezután a vécét lehúzta, és megpróbálta az újszülöttet lenyomni a kagylóban.

Nem tudták megmenteni

A diáklány a szülés miatt erősen vérzett, ezért szólt szobatársának, ő értesítette az egyik nevelőt, aki kihívta a mentőket. A kiérkező mentők már csak az újszülött halálát tudták megállapítani.

A fiatalkorú vádlott cselekménye a 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének megállapítására alkalmas – írja cikkében a Bama.hu.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában