Sportlövészet

2024.05.16. 12:45

Eredményesen tartottak célra a salgótarjániak a diákolimpiai döntőn

A SÁI két csapat-, és egy egyéni érmet szerzett Gyöngyösön.

Bakos László

A salgótarjáni csapat felkészítőjükkel, Kolláth Zoltánnal

Forrás: Beküldött fotó

A vármegyei selejtezőket követően Salgótarjánból egyéni és csapatversenyben összesen kilenc diák kvalifikálta magát a gyöngyösi sportlövő diákolimpiai döntőre. A versenyre több mint hatszázan neveztek, a Magyar Sportlövők Szövetsége szervezésében reggeltől késő estig tartottak célra a tanulók.

Diákolimpia megyei döntő
A SÁI triója a megérdemelt ezüstéremmel a sportlövők diákolimpia döntőjében
Forrás: Beküldött fotó

A Dr. Fejes András Sport- és Rendezvénycsarnokban a salgótarjániak több jó eredményt is elértek. Egyéniben a III-IV. korcsoportos lányok tízméteres nyílt irányzékú légpuska (20 lövés) versenyszámában második helyen végzett Ottmár Liliána (Madách), mindössze egyetlen ponttal lemaradva a győztestől. Csapatban két salgótarjáni dobogós hely is született. A fenti kategóriában a Salgótarjáni Általános Iskola 437 köregységgel szerezte meg a harmadik helyet. A csapatot Sütő Jana Rebeka, Kovács Julianna és Bakos Beatrix alkotta.

A korcsoport tízméteres légpisztoly (20 lövés) versenyszámában a Bakos Panna, Sütő Jana Rebeka és Bakos Beatrix összeállítású SÁI triója az előkelő második helyen zárt, 423 köregységgel.

– Érdemes volt elmenni az országos döntőre, sajnálhatja, aki nem jött el. Egy nagyon színvonalas, precíz, gigantikus versenyen vettünk részt. Köszönöm a szülők támogatását – értékelt röviden a versenyt követően Kolláth Zoltán csapatvezető, a Salgótarjáni Sportlövész Egyesület elnöke.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában