Évforduló

2024.05.17. 10:15

Krepuska-hét: 150 éve alapították meg a somosi általános iskolát

A somosi általános iskola fennállásának 150. évfordulóját ünnepli az idei a tanévben. A jeles alkalomból az intézmény vezetősége számos különleges programot szervezett a Krepuska-hét során, amelyeken a diákok is remekül érezték magukat.

Sipos Nina Vivien

A Dr. Krepuska Géza Általános Iskola az idei tanévben ünnepeli fennállásának 150. évfordulóját. A jeles esemény alkalmából az iskola vezetősége május 13-a és 16-a között számos érdekes és kulturális programmal készült, amelyeket a gyerekek is rendkívül élveztek. A Krepuska-hét nyitónapján, hétfőn koszorúzással emlékeztek meg az iskola bejáratánál, a dr. Krepuska Géza domborműnél, majd ezt követően két kiállítás is megnyílt: „Múltunk emlékei” elnevezéssel egy iskolatörténeti, illetve „Innen indultunk” címmel az iskola képzőművésszé vált egykori tanulóinak műveiből összeállított tárlat. 

Néptáncoltak a gyerekek a Krepuska-hét során

„Az első napot motivációs beszélgetések zárták, melyeken a tanulók az iskola kiemelkedő életúttal rendelkező egykori diákjaival és tanáraival találkozhattak. Az ünnepségsorozat keretében kedden képzőművészeti és táncfoglalkozásokon vettek részt a diákok, ez utóbbi keretében belekóstolhattak a néptánc szépségeibe a somosi Kiskút Néptánccsoport tagjainak közreműködésével” - olvasható Somoskőújfalu Község hivatalos közösségi oldalán.

Kedden az iskolatörténeti kiadvány bemutatójával és iskolatörténeti vetélkedővel folytatódtak a programok. A rendezvénysorozat csütörtökön, 13 óra 30 perckor ünnepi műsorral zárult a kultúrházban, melyre az iskola vezetősége és a diákok mellett sok somosi lakos is ellátogatott.

A kiállított alkotásokat minden hétköznap 8 és 16 óra között tekinthetik meg az érdeklődők az iskolában.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában