Megmérettetés

2024.05.03. 08:50

Versmondó versenyen csillogtatták meg tehetségüket a ceredi diákok

Szavalásban mérettethették meg magukat a ceredi Id. Szabó István Általános Iskola diákjai. A tavaszi versmondó verseny eredményeit a teljes iskolaközösség előtt hirdették ki a közelmúltban.

Veres Edina

A diákok eredményesen szerepeltek a zsűri előtt

Forrás: Facebook/Id. Szabó István Általános Iskola

Tavaszi versmondó verseny zajlott a ceredi Id. Szabó István Általános Iskolában. Az oktatási intézmény Facebook-oldalán számolt be arról, hogy a megmérettetés során húsz alsó tagozatos, illetve nyolc felső tagozatos diák csillogtatta meg szavaló képességét a zsűri előtt. A tájékoztatásból az is kiderült, hogy a zsűritagok a gyerekeket három szempont, így a versválasztás, a szép, tiszta beszéd és szövegtudás, valamint a élményt adó előadásmód alapján értékelték. A rendezvényt a szülők is szép számban megtisztelték jelenlétükkel. A bejegyzésben olvasható volt a köszönet szava is, amely a tanulókat felkészítő pedagógusoknak – Dániel Lászlónénak, Klárik Edinának és Koppándi Jánosnak – szólt, akik munkájának hála a tanítványok színvonalas szereplésükkel tették emlékezetessé a programot.

Kihirdették az eredményeket

A megmérettetés eredményeire néhány nappal a versenyt követően, a teljes iskolaközösség előtt derült fény.

Az első kategóriában – azaz az 1. és 2. osztályos gyerekek között – harmadik lett Mazula György Áron, második helyen végzett Radics Krisztofer, míg a zsűri Oláh Elvira szavalatát ítélte a legkiemelkedőbbnek. Mellettük Berki Izabella Franciska különdíjban részesült. A második kategóriát jelentő 3. és 4. osztályos tanulók közül Horváth Mirella szerezte meg előadásával a harmadik helyet, Berki Amira a második helyet hódította meg verselve, míg Oláh Tímea rímes produkciója az első helyezést érdemelte ki. 

Végül a harmadik kategóriában, amelyben az 5. a 6. és a 8. osztályos diákok versengtek, Berki Emília Veronika foglalhatta el a képzeletbeli dobogó harmadik fokát. Második helyezést ért el Oláh Fanni, az első helyezésért járó ajándékot és oklevelet pedig Ondok Balázs vehette át. Az Id. Szabó István Általános Iskola posztjában végül a dicséret szavával illették mindazokat, akik vállalkoztak a verstanulásra, majd a megmérettetésre.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában