Átadás

2024.05.13. 08:20

Pályázati támogatás is segíti a külterületi utak megújulását Garábon

Külterületi utak újultak meg Garábon a Vidékfejlesztési Program támogatásával – számolt be a fejlesztésről közösségi oldalán Becsó Zsolt országgyűlési képviselő. A korszerű útszakaszt a napokban ünnepélyes keretek között adták át.

Gulyás Edina

– A közel 67 millió forintos beruházáshoz a község önkormányzata 5 millió forint önerőt is biztosított. Az összegből két külterületi út is megújult, a egyik makadámút, amit zúzott kővel borított a kivitelező, a másik mintegy 500 méteres szakasz azonban aszfaltborítást kapott, egyik oldalán szegélykővel, a másikon pedig folyókával – tájékoztatta portálunkat Kovács Zoltán, Garáb polgármestere.

67 millió forintból újultak meg a külterületi utak a faluban
67 millió forintból újultak meg a külterületi utak a faluban
Forrás: Facebook/Becsó Zsolt

Mint mondta: mindkét út mentén mezőgazdasági területek vannak, így a fejlesztést követően már modern úton tudják megközelíteni földjeiket a gazdák. Ezentúl sportolásra, kerékpározásra, sétára, illetve futásra is alkalmas a megújult szakasz.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában