Nool.hu podcast

2024.05.11. 11:30

Minden levegővétel számít! – erre hívja fel a figyelmet az Asztma-LÉT Egyesület elnöke (podcast)

1998 óta minden évben május elején tartják meg az asztma világnapját, amelyet a Világmozgalom az Asztmásokért szervezet kezdeményezett. Minden levegővétel számít! – Erre hívja fel a figyelmet az Asztma-LÉT Egyesület elnöke, Balogh Sarolta is, akinek salgótarjáni életét borította fel ez a betegség.

Nool.hu

A világ nagy részén minden egyes évben jóval több az asztmás, mint a megelőző esztendőben. A világnap lehetőséget nyújt arra, hogy még inkább rádöbbentse az embereket az asztmával kapcsolatos problémákra, amelyek a leghétköznapibb módokon érintik mindennapi életünket.

Balog Saroltával, az Asztma-LÉT Egyesület elnökével beszélgettünk
Balogh Saroltával, az Asztma-LÉT Egyesület elnökével beszélgettünk
Forrás: Beküldött fotó

A világnap célja, hogy tájékoztassa a betegeket az asztma gyógymódjairól, folyamatos együttműködésre buzdítsa őket orvosaikkal, hogy ezzel növelje az asztmával kapcsolatos tünetek megértését, s fokozza azt a készségét, hogy a beteg maga is ellenőrizhesse és kezelhesse betegségét.

Balogh Sarolta, egyesületi társaival most rajzpályázatot szervezett gyermekeknek, de mindezen túl a betegségének, viselésének és állapotjavulásának tanulságai okán szervezi betegtársai számára azokat a lehetőségeket is, amelyeket az orvostudomány és a civil segítség nyújtani képes. Tarnóczi László beszélgetett vele.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában