Nool.hu videó

2024.05.17. 06:55

Ingatlan újult meg 53 millió forintból Ecsegen, új funkciót is kapott (videó)

Korábban az idősek napköziotthonának adott otthont az épület, amit 53 millió forintos pályázati támogatással újított fel az ecsegi önkormányzat. Az ingatlan, amit szerdán adtak át a helyi közösségnek, a korszerűsítését követően új funkciót is kapott.

Gulyás Edina

Pályázati támogatásból újult meg a falu központjában álló ingatlan Ecsegen

Forrás: Nool.hu

Fotó: Vendel Lajos

A község önkormányzata az elmúlt években, élve az adódó pályázati lehetőségekkel, minden tulajdonában lévő épületet korszerűsített. A falu központjában áll az az ingatlan, ami egykor az idősek napköziotthonának adott helyet. A faluvezetés korábban pályázati támogatásból a külső felújítást, a hőszigetelést és a nyílászárók egy részének cseréjét már megvalósította. Most a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Pluszban további 53 millió forintot fordíthattak a teljes belső felújításra. 

Megújult az ecsegi ingatlan
Megújult és új funkciót kapott a falu központjában álló ingatlan Ecsegen
Fotó: Vendel Lajos / Forrás:  Nool.hu

Új funkciót kap a kívül-belül felújított ingatlan

– A kivitelezés során megtörtént az összes nyílászáró cseréje, álmennyezetet alakítottak ki a szakemberek, felújították a villamos-hálózatot és egy melegítőkonyha is helyet kapott az épületben. A pályázati támogatásból az eszközbeszerzés is megtörtént – fogalmazott az épület ünnepélyes átadóján Moravcsik Ferenc polgármester, aki méltatta Rácz Istvánt, a kivitelező cég vezetőjét is. Mint mondta, amellett, hogy nagyszerű munkát végeztek a vállalkozás munkatársai, olyan plusz feladatokat is megoldottak a munkák során, amit az önkormányzat önerőből nem tudott volna megvalósítani. 

A faluvezető arra is kitért, hogy a kívül-belül felújított ingatlant új funkciókkal látják el: az ad majd helyet az olyan szociális feladatoknak, mint a házi gondozás és házi segítségnyújtás. Emellett a testületi üléseket is itt tartják majd és házasságkötő termet is berendeznek abban. 

Merjenek nagyot álmodni a helyi közösségek!

– Az életben előfordul, hogy megszűnik bizonyos intézmények létjogosultsága, vagy egy-egy szolgáltatás átalakul, annak nyomán kiüresednek az épületek. Azonban ha a helyi közösség, az önkormányzat jól működik, akkor ilyen helyzetben is talál megoldást a problémára – hangsúlyozta Becsó Zsolt országgyűlési képviselő aki azt is kifejtette, hogy Moravcsik Ferenc és csapata új funkciót talált az ingatlannak, és annak felújításához a szükséges forrást is előteremtették. 

– Fontos, hogy legyenek elképzeléseink, hogy a települések közössége és vezetése legyen kreatív, merjen nagyot álmodni. A célok megvalósításához ahogy eddig, úgy ezután is minden segítséget igyekszünk megadni – húzta alá a honatya. 

A beruházást Skuczi Nándor, a vármegyei közgyűlés elnöke is üdvözölte, majd méltatta Moravcsik Ferenc elmúlt 34 évben végzett munkáját. Az ünnepélyes szalagátvágást követően a jelenlévők megnézték a megújult ingatlant. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában