Felelősségvállalás

2024.05.03. 09:37

Fenntarthatósági Témahét: a ceredi iskolások örömmel tettek környezetük megóvásáért

Veres Edina

A ceredi Id. Szabó István Általános Iskolában a közelmúltban több, a Fenntarthatósági Témahét nevű kezdeményezéshez kapcsolódó programokat szerveztek. Az oktatási intézmény Facebook-oldalán megosztott tájékoztatás szerint, a témahét célja a fenntarthatóság üzenetének elterjesztése. Mint írták, a szemléletváltásra a gyerekek a legfogékonyabbak, ezért már az iskolában meg kell velük ismertetni a téma jelentőségét és fel kell hívni a figyelmüket arra, hogy mennyit tehetnek a Föld védelméért. 

A ceredi általános iskolában ennek fényében április 22-én, a Föld napján a mozgalom fontosságáról, az egyéni felelősségvállalásról beszéltek a pedagógusok a gyerekekkel. Néhány nappal később a Zöldokos Kupa Magonc fenntarthatósági verseny első fordulóján mérhették össze felkészültségüket az 5-6. évfolyamos tanulók alkotta csapatok. A bejegyzésből az is kiderült, hogy ezt követően a délutáni foglalkozásokon résztvevő diákok – a tanáraikkal közösen – szemétszedő akció keretén belül tisztították meg az iskola környékét.

„Lelkes csapataink az önkormányzattól kapott eszközök segítségével örömmel tettek környezetünk megóvása érdekében” – olvasható a posztban.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában