Honvédelem

2024.05.18. 14:25

A kormány célja, hogy minden vármegyében legyen Honvédelmi Sportközpont

Szalay-Bobrovniczky Kristóf, hazánk honvédelmi minisztere a közelmúltban Balassagyarmaton tett látogatása során járt először Honvédelmi Sportközpontban (HSK). Portálunknak ezzel kapcsolatban elmondta, hogy az országban öt ilyen létesítmény található, amelyek iránt hatalmas az érdeklődés. Ezért a kormány célja, hogy minden vármegyében legyen egy HSK.

Lászlók Judit

Forrás: Nool.hu

Fotó: Lukács Zsófia

– Ami a nagyközönségnek lehetőség, az a Honvédségi Sportközpontok számára kiemelt feladat. A honvédelmi nevelés népszerűsítéséről van szó, amivel erősíteni lehet a honvédelem és a társadalom kapcsolatát. Ahogy mi, magunk alkotjuk a hazánkat, úgy mi magunk tudjuk megvédeni is. A honvédelem és a társadalom egy és ugyanaz, és ennek a közösségi érzését érdemes erősíteni – fogalmazott Szalay-Bobrovniczky Kristóf. – Az érdeklődők, a fiatalok, kipróbálhatják és rendszeresen gyakorolhatják egy-egy létesítmény falain belül a különböző önvédelmi, küzdősport foglalkozásokat. Akit a fegyverek is érdekelnek, azoknak érdemes felkeresni a lőtereket. Egy 10 lőállásos 50 méteres lőtér lehetőséget ad a biztonságos fegyverkezelés elsajátítására. A kezdők a lézerfegyverekkel, airsoft fegyverekkel, a haladók már akár légfegyverekkel és a .22-es kaliberű fegyverekkel gyakorolhatják a sportlövészetet.

Öt Honvédelmi Sportközpont működik jelenleg Magyarországon

A honvédelmi miniszter kiemelte, a társadalom egésze mellett a HSK lehet a zászlóshajósa a Honvéd Kadét Programnak is, mivel az iskolában megszerzett elméleti tudást tömbösített szakmai napokon és versenyeken a gyakorlatban is meg tudják próbálni a sportközpontokban. Jelenleg öt HSK működik Magyarországon, Baján, itt Nógrád vármegyében, Balassagyarmaton, valamint Szarvason, Szigetváron és Újfehértón.

– Örömmel mondhatom el, hogy mindegyik iránt hatalmas az érdeklődés. Ezért is fontos célja a kormánynak a program bővítése, miszerint minden vármegyében legyen egy ilyen létesítmény – mondta a honvédelmi miniszter. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában