Fizetések

2024.04.24. 11:58

Átlagon felüli béremelést jelentett be az óvodai dolgozóknak Balassagyarmat polgármestere

Az országos átlag feletti béremelést kapnak a balassagyarmati óvodapedagógusok– jelentette be minap a város polgármestere, Csach Gábor.

Lukács Zsófia

Csach Gábor

Forrás: Nool.hu

Fotó: Lukács Zsófia

– A januári pedagógus béremelésre a tankerületekkel ellentétben az önkormányzatok nem kaptak szabályzást arra vonatkozóan, hogy a törvényi minimum béremelés felett melyik kategóriában milyen mértékben kell a bért emelniük. Ezért az önkormányzatok többsége a törvényben előírt minimális béremelést merte megadni, ami miatt – az óvodákban foglalkoztatottak végzettsége és kora szerint változóan – a bértömeg emelkedése elmaradt az elvárt 32,2 százalékos átlagos emelkedéstől. Balassagyarmaton ez átlagosan 25% volt – ismertette a polgármester.

Kiemelte: múlt héten megérkezett a minisztériumi leirat, ezért meg tudtuk hozni az alábbi döntéseket: "Balassagyarmaton decemberi bérükhöz képest minden óvodapedagógus megkapja a 32,2 százalékos béremelést. Balassagyarmaton ezen bérszintemelkedés felett differenciált bért adunk, akár 40 ezer forint havi különbséggel, a magasabb szakképzettség és az intézményvezetők által kért minőségi munkavégzés okán."

Csach Gábor arra is kitért, hogy május elején a januárban megkapott emelés és az új emelt összeg különbözetét 5 hónapra visszamenőleg minden gyarmati óvodában dolgozó óvodapedagógus megkapja. Az intézmény költségvetésében is meghagyják az esetlegesen felmerülő bérfeszültségek második félévi kezelésére a célra az emelés előtt előirányzott 5 millió forintos keretet is.

– Balassagyarmaton az óvodapedagógusok esetében mindez az országos átlag feletti béremelést jelent 2024-ben – emelte ki a városvezető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában